Firmaet, der startede i en natklub i 60’ernes Japan, og sidenhen blev til en af de største verdensomspændende fabrikanter af elektroniske musikinstrumenter.

Korg er for mange nok ikke et mærke, der vækker genklang på samme måde som Yamaha eller Roland, men det er ikke helt retfærdigt, da det japanske firma efterhånden har eksisteret i 53 år. Tsutomu Katoh ejede tilbage i 60’erne en natklub i Tokyo, hvor han jævnligt fik de bedste musikanter til at komme forbi. Blandt disse var Tadashi Osanai, som både spillede accordion og var ingeniør. Osanai var ikke tilfreds med hans Wurlitzer rytmeboks, som han brugte, når han optrådte. Han gik derfor til Katoh for at spørge om penge til at realisere sit projekt om at lave en bedre rytmeboks. I 1962 grundlagde de firmaet, og derefter tog det fart.

Ingeniøren, Fumio Mieda, henvendte sig i 1967 til Katoh, og de begyndte at arbejde sammen om at lave orgler. Disse orgler var med til at understøtte Korgs succes gennem fra 60’erne og over i 70’erne. For at viderebygge på succesen valgte Katoh at bruge teknologien fra orglerne og begynde at bygge synthesizere, og det resulterede i den første synthesizer, miniKorg, som blev lanceret i 1973.

I løbet af 80’erne og op gennem 90’erne fik Korg endelig cementeret deres navn og gjort sig bemærket, hvilket blandet skyldes deres M1, som gav programmører og musikere uanede muligheder i forhold til at skabe specielle og unikke lyde. Og til en overkommelig pris var det noget, som blev populært. Generelt fik Korgs ingeniører skabt workstationer, synthesizere, keyboards og et hav af andre systemer, der åbnede op for helt nye muligheder og gav musikere hurtigere, bedre og anderledes musikalske pensler at gøre brug af. Her kan blandt andet nævnes modellerne: Poly 800, CX-3, Trinity, og vi kunne blive ved.

Hvis du vil vide mere om japanske Korg, kan du læse en dybdegående tredelt fortælling af det engelske blad, Sound on Sound.

The History Of Korg – Part 1

The History Of Korg – Part 2

The History Of Korg – Part 3

Tsutomo Katoh døde af kræft den 15. Marts, 2011, men mærket fortsætter med at være helt og i front omkring den nyeste teknologi for at give den bedste oplevelse til deres kunder. Denne oplevelse vil vi, Christensen Piano, gerne give videre til vores kunder. Vi er nemlig forhandler af Korgs digitalpianoer. Du kan se vores udvalg nedenunder.

Har du lyst til at prøve dem eller har spørgsmål, er du meget velkommen i butikken eller til at skrive en mail til os eller ringe til os på:

info@christensenpiano.dk